One door of happines

"when one door of happines closes another opens. But often we look so long at the closed door that we don´t see the one wich has opend for us"

Jag kan ju berätta att jag faktiskt provade något nytt i lördags. Nämligen en rätt kallad surströming. Detta har man hört mycket om, hur vidrigt det luktar, hur vidrigt det smakar, hur gott det är osv. Jag åt detta hos en kompis och när vi kom in i köket luktade det inte så farligt ändå.... "det blir nog inte så hemskt detta ändå" tänkte jag optimistiskt. Fisken rensades och lades på min talrik. Tunnbröd gjordes i ordning med diverse tillbehör, tomater, lök och potatis. En liten bit fisk placerades sedan i ett hörn. Lukta, titta lite snett, lägg gaffeln emot, slicka av, ingen smak. Nä, här måste bitas, gör det bara 1 2 3 " toaletten ligger runt hörnet" Ååå tack så mycket för det då. Jag skulle precis hugga in när denna kommentar kommer från pappan i huset. Nåja, trots varningar tog jag nu ett bett av fisken. Den lyckades åka ner i magen, men nätt och jämnt. Nä hörrni det gör jag inte om. Det smakade ruttet, unket, beskt, inte bra helt enkelt. Jag tog två tuggor av denna fisk innan jag hade fått nog. Trotts denna lilla mängd smakade hela munnen unket ett bra tag efteråt. Det var mitt första möte med surströmingen och jag hoppas att våra vägar slipper korsas igen ;)

Dagens utmaning: Ge beröm och godkännande till dem som förtjänar det.

En vecka!!

oh shit, hur gick det så fort?? Om en vecka lämnar jag detta stället för att åka hem till mitt hem, mitt vanliga liv och mina kompisar! Och ni ska bara veta hur mycket jag saknar er alla där hemma!! :D Och snart ses vi, jag längtar! Men jag måste säga att det kommer att bli minst lika jobbigt att åka härifrån som det var att åka hemmifrån för sju veckor sedan. Jag kommer sakna er här uppe så mycket, ni har tagit hand om mej, låtit mej bli en del av erat samhälle och erat liv. Jag har liksom kommit in i detta nu, hur det är att bo i ett litet samhälle där man inte kan ta bussen in till stan på en kvart utan på 4 timmar ;) Men jag måste erkänna att jag ganska snart efter att jag kommit hem vill sätta min fot i en vanlig klädaffär även om vildmarkskläder är väldigt charmigt (dock har jag inte köpt några, utan gått i mina gina och hm kläder) haha :D
 
Äntligen uppe ur sängen nu tycker min morfar. Han väckte mig kvart över sju för att höra om inte jag skulle jobba idag!? Nää, jag är ledig, vände på mig och somnade om. Kvart i nio kom han tillbaka och frågade lite fint, kan man få bjuda på frukost nu? ja, okejj då. Så nu är jag finaly vaken, då kommer dagens lilla utmaning här:
- Prova något du aldrig provat förut och aldrig trodde att du skulla våga prova, utmana dej själv!
"know yourself
Be yourself
Trust yourself
Love yourself"